אוורור נאות למסעדות הינו צורך אשר חייב לענות על דרישות הלקוחות, העובדים ובריאות ותקינות המוצרים והמזון המוגש. בין אם מדובר על אוורור חלל המסעדה עצמה, ובין אם מדובר על אוורור המטבח המוסדי, יש לדאוג כי מערכות אלו יעבדו ויותקנו על פי הסטנדרטים הנהוגים בתחום. מטרת האוורור היא להוריד את עומס החום הקיים בחלל המסעדה, כמו גם לשחרר ולהיפטר מגורמים כמו ריח, עשן וחומרים רעילים אשר הינם תוצר לוואי של הבישולים המאסיביים.
חשיבות אוורור מסעדות
סביר להניח כי שום סועד לא יפנה למסעדה אשר נחשבת למסעדה חמה ולא נעימה. הדבר מעיד, פעמים רבות על היחס הניתן לאורחים ולמתארחים במסעדה, רמת האדיבות והשרירותיות, כמו גם על היחס כלפי המזון אשר מבושל באותה מסעדה. בכדי להזמין את האורחים להיכנס, כדאי לאוורר באופן נאות ומספק את חלל המסעדה. ישנם פתרונות רבים בשוק אשר יכולים לענות על בעיה זו, ויש להתאימם באופן ספציפי על פי גודל המקום.
אוורור מטבח המסעדה הינו חשוב למטרות שיחלוף אוויר, פינוי עשן והעלמת הריחות, חומרי הטיגון והבישול הקיימים באוויר. בדרך כלל, הפתרונות לאוורור המטבח יהיו שונים במקצת מפתרונות אוורור המסעדה, וזאת מכיוון שיש צורך בכוח גדול יותר של מאווררים. מעבר לדרישת הכוח של המאווררים, יש לחשוב בקפידה על המיקום אשר יהיה האופטימלי ביותר עבור פעולתם. לייעוץ זה, נדרש מומחה אשר יבדוק את מבנה המטבח, תפוקתו ומטרתו, ויוכל להתאים את גודל המאוורר ומאפייניו הייחודיים.
איך לבחור מערכת אוורור למסעדות?
בכדי לבחור את המערכת הטובה ביותר הן לחלל המסעדה והן למטבח המסעדה, יש להתייעץ עם מומחים בתחום. באלטרץ, יוכלו לתת מענה לשאלות רבות אשר מתעוררות לאחר בניית או שיפוץ המבנה ולהתאים להם את הפתרון הטוב ביותר. מכיוון שרכישה זו של מערכות אוורור למסעדה הינה רכישה גדולה ויקרה, יש לדאוג לקבל תעודת אחריות על המוצרים ועל ההתקנה.
כמו כן, בחירה מבין מגוון פתרונות ויצרניות, יכולה להעלות את הסיכוי למציאת או שילוב מספר פתרונות לחללים השונים. רק חברה מקצוענית ואמינה אשר הינה בעלת ניסיון באוורור מסעדות, תוכל תת את השירות, הייעוץ וההכוונה אשר יוכלו בסופו של דבר לתת את הפתרון הטוב ביותר עבור הלקוח.