כך בונים מגדל מגורים: שלב מסירת הדירות
מדי יום, כולנו חולפים על בנייני מגורים שלקראת תהליך סיום ותמיד תוהים מה מתרחש מאחורי השלטים הנושאים אזהרות כמו, "סכנה! כאן בונים". החלטנו לתת לכם הצצה לשלבים המתרחשים אחרי תהליך הבנייה ולדברים האחרונים שיש להתקין, על מנת שהבניין יהיה ראוי למגורים.
קחו בחשבון שבכל בניין מגורים חדש, יש גם לובי משותף. בחלל הזה, מותקנות כל מערכות הבניין המשותפות, כאשר אל אותן המערכות, מחוברות גם המערכות של כל דירה בהן, מערכת הגז, המים והחשמל. הלובי המשותף, הוא חלל המילוט במקרה של שעת חירום. ניתן להגיע ממנו הישר לחדר המדרגות וכך למנוע מעבר של עשן, שכן יש דלתות מיוחדות הנקראות גם "דלתות אש". בזכותן, נמנע מעבר של עשן מהלובי לחדר המדרגות, במקרה של שריפה בבניין.
מערכות וחזיתות הכרחיות בכל בניין
מערכת פינוי אשפה – בכל לובי, יש גם חדר אשפה. מדובר על חדר אליו יכולים הדיירים לפנות את האשפה שלהם. המערכת המותקנת בחדר זה, כוללת שרוול פח עגול. היא יורדת מגג הבניין עד לאיסוף האשפה. קיים גם דוחסן אשפה, המרכז את האשפה במכולת אחסון מיוחדת. זו מפונה על ידי מחלקת התברואה של העירייה.
חזיתות הבניין – על מנת להדגיש את ההפרדה בין הקומות האי זוגיות בבניין, מותקנות קורות אופקיות. מדובר על קורות הבולטות וחורגות מחזית הבניין. יש לכסות את חזית הבניין בפנל מיוחד הנקרא גם חיפוי אלוקובונד. הבחירה בחיפוי זה, נעשית על מנת לשמור על שאר האלמנטים, כך שיהיו בקו אחיד.
מפוחים – לכל בניין מגורים, שיש בו גם חניון תת קרקעי, יש להתקין מערכת של מפוחים. אלו נועדו על מנת שתהיה תחלופת אוויר בבניין. המפוחים בנויים ממערכת הבנויה על תקרות החניון. האוורור נעשה על ידי שאיבת אוויר צח מקומת הכניסה של הבניין ודחיפת האוויר הקיים בחניון, מחוצה לו. כך למעשה, האוויר המתקבל הוא אוויר "טרי".
מתזי מים – על מנת לשמור על בטיחות הדיירים, מותקנים מתזי מים בכל קומות החניון. כך במצב של שריפה, אפשר לבצע כיבוי מהיר על ידי התזת המים. מעבר לכך, במצב שריפה, פועלים גם חיישני פחמן דו חמצני. ברגע שיש עלייה ברמה שלו, יש הפעלה של מערכת יניקה אקטיבית.
מערכת בטיחות – בכל בניין, מותקנת מערכת בטיחות הכוללת, מערכת לגילוי אש, מערכת לכיבוי אש, גנרטור חירום, מפוחים ופתחים לשחרור עשן, מערכת תאורת חירום ומערכת כריזה.
שורה תחתונה
במידה ואתם עוברים לבניין מגורים משותף, שימו לב שאכן כל המערכות שנמנו לעיל מותקנות והכי חשוב שהן תקינות. יש לבדוק עם חברת הבנייה ומי שאחראי על הפרויקט, שבוצעו בדיקות לכל המערכות ושאכן יש אחריות מלאה עליהן, במקרה של תקלה. מעבר לכך, אם חשוב לכם לבדוק את הדירה שלכם בבניין, מומלץ להביא חברת בדק בית פרטית שתבדוק שאכן אין ליקויים. שיהיה בהצלחה!