מידע כללי על מפוחים
היום ידוע עד כמה אוויר נקי בסביבת עבודה הוא חשוב וחיוני. היום גם ישנו פיקוח רב יותר על סביבות עבודה בכדי לוודא שהן מעניקות תנאים נאותים לעובדים. עם זאת, שמירה על אוויר נקי אינה מובנת מאליה בכל סוגי מקומות העבודה. במפעלים ובאולמות ייצור בהם ישנה עבודה שוטפת של מכונות, ישנו שימוש בחומרים מזהמים ותופעות הלוואי של הייצור הן גם אוויר מזוהם בפחמן דו חמצני וגזים רעילים אחרים חובה לנקוט באמצעים בכדי לשמור על האוויר נקי. מפוחים תעשייתיים הם הפתרון למקומות כאלה. בנוסף מפוחים משמשים למטרות נוספות.
מהם מפוחים?
מפוח הוא מכשיר המזרים אוויר. רבים מכירים מפוחים אשר בהם משתמשים לניקוי הרחובות. האוויר גורם לעלים וללכלוך הקל לעוף הצידה וכך הרחוב נקי. אותו הדבר עושים גם בגינות. ישנו מפוח של אוויר חם העובד באופן דומה למייבש שיער ומשתמשים בו במלאכות עדינות כמו צורפות או הלחמה. מפוח מסוג אחר הוא מפוח עשן בו משתמשים להוצאת עשן על הבמה בהופעות. מפוחים תעשייתיים הם בעלי חשיבות רבה לעבודה שוטפת ולאורך זמן במפעל.
כיצד עובדים מפוחים תעשייתיים
מפוחים תעשייתיים מנקים את האוויר על ידי יניקת האוויר המזוהם, הזרמתו אל מחוץ למבנה והזרמת אוויר נקי מבחוץ פנימה. תהליך זה קורה בתדירות גבוהה כך שניקיון האוויר נשמר ברמה טובה כל עוד המפוח עובד. המנגנון באמצעותו עובדים מפוחים יכול להיות שונה וגם המיקום שלהם משתנה. ישנם מפוחים בעלי צינור אשר דרכו זורם האוויר החוצה או אוויר נקי מוזרם פנימה. ישנם כאלה העובדים עם מנגנון צנטריפוגלי. בתנועה סיבובית מהירה מאוד האוויר נשאב אל תוך המפוח, מוזרם החוצה ואוויר חדש מבחוץ נשאב ומוזרם פנימה- הכל תוך כדי הסיבוב. גודל המפוח ומיקומו משתנים בהתאם לצורך. ישנו מפוח תעלה שהוא מפוח קטן המונח בתוך תעלת אוורור ומשמש בעיקר לצינון אזורים קטנים כמו צינון מכונות הייצור עצמן או לחילופין הזרמת אוויר חם לצורך הייצור. ישנו מפוח הממוקם על הרצפה או קיר מחוץ למבנה או מפוח גג המזרים את האוויר למעלה.
מפוחים תעשייתיים מיוחדים
מעבר למפוחים התעשייתיים הרגילים, ישנם כאלה בעלי תכונות ייחודיות ומתאימים לסביבת ייצור ספציפית כמו מפוחים המוגנים מפני התפוצצות, כאלה המוגנים מפני לחץ גבוה ועוד. לכל אזור או מקום במפעל ניתן לבחור את המפוח המתאים. אם זו סביבת ייצור הפועלת 24 שעות ביממה מומלץ לבחור מפוח בעל מנוע חזק ועוצמתי במיוחד שיעשה את העבודה ביעילות מבלי "לעבוד קשה מדי" ולצרוך חשמל רב. לסביבות קטנות יותר ומזהמות פחות כמו מטבח במסעדה ניתן לבחור מפוח בעל מנוע קטן יותר.